Визиите на Дженифър Лопес, Лейди Гага, Мишел Обама, Джил Байдън и Кейти Пери вчера

Джил Байдън последва примера на първите дами преди нея с тоалет в синьо.

Официалната церемония по встъпване в длъжност на новия президент на САЩ винаги привлича вниманието на цял свят за няколко часа – каква бе речта на президента, какво носеше първата дама, кои бяха гостите, кои изпълняваха.

Тази година първата дама, Джил Байдън, носеше костюм в синьо – подобен нюанс, който Мелания избра за официалната церемония преди четири години. Цветът е носила и Джаки Кенеди за встъпването си в длъжност.

Но ако Тръмп носеше костюм от Ralph Lauren и стилето от Manolo Blahnik, Джил бе избрала по-малък бранд от Ню Йорк – Alexandra O’Neill.

Камала Харис и посланието на тоалета й

По-късно в същия ден Байдън смени тоалета си с такъв в бяло от марката Gabriela Hearst.

Сред изпълнителите за церемонията бяха Лейди Гага, Дженифър Лопес, Кейти Пери и Джон Леджънд.

Лейди Гага, която изпя химна, носеше тоалет с кашмирено яке и пола от коприна в червено. Тоалетът бе от Schiaparelli и певицата го допълни с голяма златна брошка – избор, който не се хареса на много модни критици, макар и да бе избран с цел да изпрати послание за надежда и мир.

Дженифър Лопес заложи на сигурно с визия изцяло в традиционното за повода бяло от Chanel. Кейти Пери също избра бялото за основа на тоалета си с акценти в синьо и червено.

Голямо внимание привлече и тоалетът на Мишел Обама – той бе костюм в подобен нюанс, с който тя посрещна Мелания Тръмп в Белия дом през 2017 година. Този път тоалетът й бе дело на марката Sergio Hudson.

Вижте кадрите от събитието в галерията.

Снимки: Profimedia

Fashion Gallery