“Вирджиния Рекърдс”: Ще помогнем на Жана да се справи с дрогата

Поп певицата Жана Бергендорф бе задържана, след като причини катастрофа под влиянието на наркотици и получи обвинение от Софийската градска прокуратура. Тя може да отнесе от 1 до 3 години затвор и глоба от 500 до 1500 лева.

Малко след новината за задържането на изпълнителката, продуцентската й фирма излезе и с официално становище. Те заявиха, че ще помогнат на Жана да се справи с проблема.

Ето и цялото становище:
“В качеството си на продуцент и мениджър на Жана Бергендорф, компанията “Вирджиния Рекърдс” има отношение към поведението на изпълнителката единствено във връзка с професионалните й ангажименти по смисъла на сключения с нея договор и не е в състояние да влияе на изборите в личния й живот. Ако твърденията, че Жана Бергендорф е била под влияние на вещества, забранени от закона на Република България, по време на пътен инцидент, в който е била участник, се потвърдят официално по съответния предвиден за това ред, “Вирджиния Рекърдс” в качеството си на мениджър на Жана Бергендорф ще положи усилия в посока на това да й бъде оказана специализирана помощ и подкрепа за успешно справяне с проблема, какъвто и да е той.

 

Адвокатът на Бергендорф – Стефан Атанасов, защити клиентката си, заявявайки, че тя е предизвикала леко ПТП, за което не е трябвало да се вика полиция. “Очевидно другият участник в катастрофата я е разпознал и е решил да викне полицията. За мен е пълна загадка защо се вика полицията за толкова леко ПТП”, казва той. “Производството е бързо и ще приключи до една седмица”, обясни адвокатът на певицата.