Виктория Бекъм съди компания заради обида

Виктория Бекъм е дала под съд кафене в английския град Тайнсайд заради обидна реклама.

Компанията промотира продуктите си с плакат, на който има картинка на скелетоподобно момиче, до което пише “Виктория Бекъм”, “икона на анорексията” и слогана “Нашата пица е по-тънка от Виктория Бекъм”.

Антиейдж режимът на Виктория Бекъм и Ел Макферсън

“Това удря по репутацията на Виктория, това е абсолютно неуважение”, заявява говорителят на госпожа Бекъм и се възмущава, че заведението си е позволило тази реклама. Самата дизайнерка възнамерява да защити честта си по съдебен път, за да не позволява недвусмислени шеги по свой адрес и по адрес на външността си.

Ние искахме да се разбере, че проблемите с хранителните нарушения са много сериозно нещо, но не искаме да привличаме силно вниманието върху хората, страдащи от този проблем… Бихме искали нашите посетители да възприемат тази реклама в контекст… Анорексията и всичко свързано с нея е сериозно нещо”, заявява мениджърът на компанията.

10 модни правила от Виктория Бекъм

Обществена организация също застана зад Виктория, заявявайки, че такова пренебрежително отношение е недопустимо от страна на компанията. “Те рискуват всичко да стигне до обратното – до обида към хората. Те може да помислят, че ги обиждат, а не им предлагат вкусна пица”.