Виктория Бекъм: Децата ме замеряха с кал

Виктория Бекъм може днес да има много почитатели, но детството й е било коренно различно.

Дизайнерката разкрива, че е била мразена от съучениците си и те редовно са я подлагали на тормоз. Причината – баща й бил електронен инженер и изкарвал доста пари. Тя отивала до училище с “Ролс-Ройс”, заради което децата я обиждали и дори замеряли с кал. Госпожа Бекъм се чувствала толкова неудобно, че молела да я оставят встрани от училището.

“Училището беше ад. Децата загребваха кал от локвите и ме замеряха. А аз просто стоях. Нямах приятели. Тълпата ме наобикаляше, те ме заплашваха, че ще ме бият. Дори се подиграваха и на начина, по който изглеждам”, припомня си днес Виктория.

Успешната дизайнерка дори написва писмо до самата себе си, когато е 18 години. “Ти не си най-красивата, не си най-слабата и в колежа не танцуваш най-добре. Ти никога не успя да се впишеш в средата, въпреки че в училището тормозеха не само теб, но и наистина симпатични момичета. От червената телефонна будка до училището ти звъниш на родителите си и крещиш през сълзи: “Не мога! Мъчно ми е за вкъщи! Не ми харесва тук!”. Мама ти отговаря: “Връщай се. Ще отидем в Лексайд, ще ти купим нови обувки”. И това звучи толкова съблазнително. Но в този момент се намесва татко: “Не, остани там. Докажи на всички, че не са прави!”.