ВИДЕО: Лейди Гага пусна новия си клип

Първият клип от новия албум на Лейди Гага вече е в ефир.

Парчето се казва Applause, а името на предстоящия албум ще е ARTPOP. 
В последните дни певицата успя да завихри няколко скандала около себе си, свързани с облеклото ѝ (или по-скоро липсата на такова) и отношенията ѝ със светския хроникьор Перез Хилтън. Тези събития съвпадат и с активните ѝ медийни изяви, част от промоцията на новия албум и първия сингъл от него.
Точно както сме свикнали, Mother Monster ни представя ексцентрично видео, изпълнено с мрачни сцени, много гола плът и бодиарт. Гага сменя няколко различни визии и прически, коя от коя по-нестандартни. 

И макар да не показва нищо кой знае колко изненадващо (все пак вече сме виждали какво ли не в проектите на Гага!), клипът е провокативен и в същото време естетски. Струва си да се види!
Отсъствието на Гага се дължеше на контузия в бедрото, заради която прекрати турнето си преждевременно. Певицата казва, че през времето, в което не е могла да работи, е мислела само и единствено за феновете си. Ето защо “чудовищата” ще бъдат възнаградени със специално изпълнение на тазгодишните награди на MTV на 25-ти август. Лейги Гага ще открие бляскавата церемония с изпълнението си и ще представи Applause официално пред публика. 

Вижте провокативното видео