Валя Балканска съди холивудски композитор

Народната певица Валя Балканска ще съди холивудски композитор за кражбата на песента “Излел е Дельо Хайдутин”, която дори “полетя” в Космоса.

Изпълнението й на прочутата народна песен бе включено в трейлър на новия филм на “Дисни” – “Утреландия” с Джордж Клуни. Виновникът, който е бил запленен от българската песен е норвежкия композитор Томас Бергенсен, който е правил музиката на филми като „Аватар”, „Карибски пирати” и „Здрач”. След като кражбата излезе наяве, музикантът обяви, че ще се извини на изпълнителката и дори иска лично да се запознаят. Това обаче не се случи.

Искам ясно да кажа – никой не ми се е обаждал да иска извинение, нито да ми предлага нещо. Бергенсен не само ме е окрал, а ме е обявил и за мъртва. Затова не чакам нищо от него и от компанията около него”, ядосана е народната ни изпълнителка.

“Познавам манталитета им и съм сигурна, че не им пука нита за мени, нито за България. И понеже ме крадат не за първи път, наех адвокат – Любомир Денев, и ще ги съдя”, добави още родопчанката. “Тук въпросът е не само до мен, а и до българската държава. Защитавайки се, аз защитавам и отечеството си. Няма по-голяма идея от идеята за България, запомнете го… Дадох десетки изявления, а насреща ми само измислици и лъжи”, казва още Валя Балканска.