Тръмп и Обама не са поканени на сватбата на Меган и Хари

Всички очакваха да видят президента Барак Обама на сватбата на принц Хари, тъй като двамата са близки приятели, но това няма да се случи.

Оказва се, че Хари и неговата любима Меган Маркъл са преценили на големият им ден да не присъстват никакви политици. “Бе решено, че на сватбата не е необходимо да има официален списък с политически лица”, казаха техни представители. Двойката може да си го позволи, тъй като Хари не е пряк наследник на трона и може да се порадва на сравнително по-интимна церемония.

Принц Хари и Меган Маркъл не искат подаръци за сватбата

На тържеството не са поканени и американският президент Доналд Тръмп, както и британският министър-председател Тереза Мей. Източник от Кенсингтън е потвърдил пред “Ройтерс”, че Барак и Мишел Обама няма да присъстват на церемонията. Говорител на Тереза Мей също потвърди, че тя няма да присъства.

Меган и Хари канят 2 640 души на сватбата си

Британският принц и американската актриса ще се венчаят в параклиса “Сейнт Джордж” в замъка Уиндзор на 19 май. Той е доста по-малък от Уестминстърското абатство, където по-големият брат на Хари Уилям се венча през 2011 г. в присъствието на тогавашния министър-председател Джеймс Камерън и други политици.