Том Харди и Шарлийз Терон повдигнаха завесата над своя конфликт

“По един странен начин ние бяхме като нашите герои от филма – всичко беше въпрос на оцеляване.” – заяви Терон.

Какво е Холивуд без своите митове и легенди? Медиите все още пишат за великата любовна история между Ричард Гиър и Елизабет Тейлър, за тежкия характер на Джеймс Камерън и свръхотдадеността на Даниел Дей Луис, който има навика буквално да се слива със своите образи.

През последните години статус на такава легенда придоби и историята за конфликта, който се е случил на снимачната площадка на римейка на култовата лента Mad Max  – Mad Max: Fury Road между двете големи звезди в заглавието – Том Харди и Шарлийз Терон.

Когато снимките на проекта започват и двамата вече отдавна са изградили репутация на сериозни актьори, така че в този ред на мисли пререканията са почти неизбежни. Още преди лентата да има своята официална премиера в медийното пространство започнаха да циркулират слухове за сблъсък между Терон и Харди, който е продължил по време на целия снимачен процес.

Впоследствие за конфликта потвърдиха други актьори, взели участие в лентата, сред които Зоуи Кравиц и Роузи Хънтингтън-Уайтли.

Като основна причина за неразбирателството бяха посочени трудните условия, при които са протекли снимките – месеци наред в пустинята, и различният подход, който двамата прилагат в работата си.

Наскоро Том и Шарлийз направиха първи официални коментари за случилото се между тях, които в традицията на звезди от техния ранг са по-скоро консервативни.

“По един странен начин ние бяхме като нашите герои от филма – всичко беше въпрос на оцеляване.” – заяви Терон и допълни, че сега си дава сметка, че е трябвало да прояви повече съчувствие към колегата си, който е имал нелеката задача да стъпне в обувките на Мел Гибсън.

Актрисата подчертава, че водени от страха си да не сгрешат, двамата са изградили стени около себе си, а правилният подход е бил да си подадат ръка. “Съгласен съм. Напрежението на моменти беше твърде много. Тя имаше нужда от по-добър и може би по-опитен партньор в мое лице. Иска ми се да мисля, че сега, когато съм по-стар и по-грозен, бих бил на необходимото ниво.” – пошегува се в отговор Харди.