Tом Ханкс: Тъстът ми избяга от България

Том Ханкс разказа доста интересни подробности за своя тъст Хасан Ибрахимов, който е българин. Това се случи на кинофестивала в Рим.

Бащата на съпругата на звездата Рита Уилсън, избягал от България. “Тъстът ми е от България и е избягал от комунистите през 1949 г., след което е отишъл в Америка. Смята я за най-великата страна в света”, обяснява Ханкс по време на пресконференция. “Америка e номер едно, Америка е номер едно, Америка е номер едно!”, непрекъснато обяснявал известният татко, който успял да си купи къща само с бакшишите от бара, в който работел.

Ханкс признава, че лентата “Терминалът”, в който той играе Виктор Наворски от държавата Кракозия, е посветен на неговия тъст. “Идеята беше във филма да се отдаде чест на тъста ми, който е избягал от България и е отишъл в Америка, където е можел да чете всички книги, които е искал”, обяснява той.

Бащата на Рита Уилсън е българо-мохамеданин. Когато става американски гражданин през 1960 г., той сменя името си на Алън Уилсън. Самата актриса преди няколко години прави документален филм, в който разказва за своето проучване на българските си корени. Тя дори идва в България, за да се срещне с чичо си.