Том Форд обмисля да продаде модната си марка

Том Форд има за цел да сключи любопитна сделка за продажба на част от компанията си, която обаче може да повиши стойността й до няколко милиарда долара. Модната марка обхваща права върху дрехи, очила, аромати, аксесоари, така че високата цена тук ще бъде задължителна. На този етап не е ясно дали марката ще остане независима и дали Форд ще продължи своето участие и след продажбата й.

Том Форд е родом от Тексас и основава едноименната си марка през 2005 г., една година след като напуска позицията си на творчески директор на Gucci. Той стартира бранда си заедно с Доменико Де Соле. Той пък по това време е бил председател и главен изпълнителен директор на Gucci, но се оттегля на същия етап.

Том Форд взима участие и в кино индустрията

Там той прави  и своя режисьорски дебют с филма „Самотен мъж“, през 2009 г., с Колин Фърт в главната роля, последван от втория, по-амбициозен проект „Нощни животни“, през 2015 г. Филмът е с участието на Ейми Адамс и Джейк Джиленхал. Форд е сценарист, продуцент и режисьор. Подобно на модните му колекции, филмите също получаваха положителни отзиви. Дори успяват да спечелят номинации за Оскар.

Модата също означава икономика и бизнес. Том Форд го знае много добре. Дори и да става въпрос за продажба, както се спекулира, основни купувачи могат да бъдат два – Kering или LVMH. А дори можем да кажем, че първите споменати се считат за фаворити, тъй като самият Форд взима участие в управлението както на Gucci, така и на Yves Saint Laurent Rive Gauche в началото на кариерата си.

Президентът на Tom Ford пък вече е оглавявал марките на Kering. В същото време LVMH притежава друга емблематична американска марка – Marc 0Jacobs.

Истината, такава, каквато е, ще излезе наяве през следващите месеци. А каквото и да прави Том Форд в случай, че напусне модната индустрия, определено ще бъде нов вид успех.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Том Форд: Синът ми е най-доброто ми творение