“The Power of The Dog” и “Уестсайдска история” са големите победители на Златните глобуси

Без публика, без предаване на живо и без червен килим – вчера бяха обявени победителите за Златни глобуси 2022.

Това, което сме свикнали да бъде едно от най-дългоочакваните събития в календара на звездите, тази година се проведе с частно събитие без известни личности и номинираните звезди. Без много фанфари организаторите на Златните глобуси обявиха победителите онлайн.

Затова и тазгодишните награди не носят същата тежест, както преди, но ни служат за добър ориентир как ще изглежда подреждането на победителите на Оскарите.

“The Power of The Dog” и “Уестсайдска история” повеждат тази година, като всеки проект спечели по три награди. Значими е победата на Кейт Уинслет с участието си в “Мер от Ийстаун”, която бе избрана за най-добра актриса в лимитиран сериал, както и тази на Андрю Гарфийлд – с ролята си в “Tick, Tick … Boom!” той стана най-добрият актьор в мюзикъл или комедия. За най-добра актриса в драматичен филм бе посочена Никол Кидман, а Рейчъл Зеглер за най-добра актриса в мюзикъл или комедия. Уил Смит пък стана най-добър актьор в драматичен филм с ролята си в “Методът Уилямс”.

За най-добра поддържаща роля сред мъжете бе избрана тази на О-Йон Су в “Squid Game”, а сред жените победител е Сара Снуук от “Наследници”. Същият проект е избран и за най-добър драматичен сериал, а сред комедиите победи “Hacks”.

“No Time to Die” на Били Айлиш бе избрана за най-добра песен, написана за филм, а Ханс Цимер прибра наградата за най-добър саундтрак за работата си в “Дюн”.

Вижте още от победителите в галерията.

Fashion GalleryPopular