Какво мисли новият актьорски състав на „The Crown“, сезон 5?

Колко всъщност тежи кралската корона? Не е лесно да си отговорим на този въпрос, особено като не сме родени и израснали в кралско семейство като това на кралица Елизабет. Е, затова Питър Морган, създателят на сериала „The Crown“, който излъчва по Netflix от 9-и ноември своя пети сезон, се захваща с цялата тази тежест.

Той успява с помощта на много силен актьорски състав, който е подновен за трети и последен път. Имелда Стонтън, Елизабет Дебики, Доминик Уест, Джонатан Прайс и Лесли Манвил са петте стълба, които поддържат великата игра на власт, организирана в 10-те епизода на пети сезон.

От друга страна, те изобразяват основните членове на кралското семейство /кралицата, принцеса Даяна, принц Чарлз, херцогът на Единбург и принцеса Маргарет/, около които се завързват възлите на една силно критикувана глава, действаща като противовес на всички новини и обичаи. Събитията се развиват между 1991 и 1997 г., време, силно обсъждано от обществеността.

„Гордеем се с това, което направихме този сезон“, сподели Имелда Стонтън на световната пресконференция, организирана за официалното представяне на актьорския състав в навечерието на излъчването.

Актьорският състав на „The Crown“ вече е зает със снимките на шестия и последен сезон на сериала

Всички те са толкова развълнувани, че са успяли да изрисуват психологическото възприятие за кралското семейство, толкова сложно и обичано.

На обвиненията, че са създали неверен портрет и не са базирани на реални исторически факти, актьорите от каста отговориха, докладвайки за голямото проучване и задълбочената работа, извършена по всеки епизод, с подкрепата на специален екип.

„Бях много нервна да играя такъв емблематичен образ като Даяна“, сподели Елизабет Дебики, която ще дебютира като принцесата на Уелс в сезон 5. „Беше много труден и красив процес. Осъзнах, че трябва да дам нещо свое на героя, но също така, че хората ще гледат сериала с голямо чувство на привързаност към нея. Работихме много, за да осигурим място на тези чувства“, добави още тя.

Имелда Стонтън разказа също за вълнението си, че е успяла да даде тяло и глас на жена, която вече не съществува и чиято смърт е изстрадана много. „Тълпите на погребението на кралицата показват колко всъщност е била обичана. Решихме да почетем тази жена, която винаги е вършила работата си, винаги е спазвала обещанията си, без никакво съмнение“, сподели още актрисата.

За образа на принц Чарлз, сега новият суверен, Доминик Уест разказва, че най-интересното нещо е да се пренапише историята на човек, който от всички членове на кралското семейство „винаги е този в центъра на събитията, толкова критикуван от обществеността“.

Сезонът, споделя Уест, „обхваща труден период, този на развода на Чарлз и Даяна

Опитахме се да разкажем и двете гледни точки, да разширим перспективата и се надяваме, че зрителите ще искат да изслушат и двете страни.“

Относно противоречивите очаквания, свързани с лансирането на този сезон, актьорският каст добави, че колективно са били „облекчени“ от издаването на новата глава. Сериалът, който се излъчва от 9-и ноември, най-после ще хвърли светлина върху съмненията и противоречията около изобразяването на екрана на толкова разделящи, обсъждани и известни от общественото мнение факти.

Сега топката е в ръцете на публиката, на която най-накрая са поверени тези десет много любопитни епизода на „The Crown“, сезон 5.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Елизабет Дебики на червения килим на „The Crown“, сезон 5