Тейлър Суифт срещу всички

Новата песен на Тейлър Суифт “Look What You Made Me Do” направи своя дебют в полунощ в САЩ и за кратко време се превърна във водеща новина в таблоидите зад Океана. 

Сингълът е част от предстоящия албум на певицата Reputation, с който тя отваря нова глава в творчеството си. В песента се казва, че “старата Тейлър е мъртва”, но това далеч не е най-любопитната част от текста.

“Имам списък с имена и в него твоето е изписано с червено, подчертано” пее Тейлър, а въпросът, който вълнува всички нейни фенове е: на кого е посветена тя? От няколко години изпълнителката е във вражда с колежката си Кейти Пери, а също и с рапъра Кание Уест и съпругата му Ким Кардашиян. С последните неотдавна се опитаха да затоплят отношенията си, позирайки заедно за снимки по време на музикални награди, но скоро след това отново се озоваха в центъра на скандал. Суифт се почувства засегната от текста на песента “Famous” на Кание, а по-късно Ким пусна записи на техни телефонни разговори, от които става ясно, че певицата е знаела какво ще изпее Уест в парчето. 

Конфликтите й с Кейти Пери също датират от няколко години. Поводът за тях е твърдението на Суифт, че колежката й откраднала няколко от танцьорите на турнето й. “Не харесвам малките ти игрички, не харесвам наклонената ти сцена. Ролята, която ме накара да игая, на глупачка, не харесвам и теб,” е частта от текста, за която феновете спекулират, че е насочена към Пери.

През 2009 г. Тейлър и Кейти са приятелки

Междувременно почитателите на Тейлър побързаха да посочат, че изглежда и конфликтът на певицата с Ники Минаж се разпалва с нова сила. След дебюта на сингъла й в iTunes, Ники написа в Twitter: “Седни, бъди скромен/а”. От туита й не се разбира дали тя има предвид Суифт, но е любопитно, че той се появява точно в този момент. Припомняме ви, че Минаж направи някои доста остри коментари по адрес на Тейлър и клипа й към “Bad Blood”, заявявайки, че ако “видеото ти показва жени с много слаби тела, тогава ще получиш номинация за видео на годината.” Тогава клипът на Ники към “Anaconda” не беше номиниран за наградите VMA, макар по-късно двете да се появиха на сцената заедно и на всички изглеждаше, че са заровили томахавката.

А за кого пее Тейлър Суифт наистина? Чуйте и преценете сами!