Теа Минкова разказва за раждането на бебето си

“Майчиният инстинкт не е мит”, споделя Теа Минкова.

След малко повече от два месеца, откакто роди, Теа застава пред камерата, за да разкаже за специалния ден и да даде ценни препоръки на бъдещите майки.

Раждането й било секцио, като тя споделя, че са направили този избор по преценка на докторите. Въпреки че това е затруднило възстановяването й, Теа напомня, че активният начин на живот преди бременността е най-големият помощник на всяка бъдеща майка.

Теа Минкова: Тялото е благодарно за труда, който съм положила

Това си пролича и в началото на видеото, където тя качи кадри, в които показва как се е развивала бременността й по седмици, а накрая я виждаме и с Амая на ръце и вече стегнат корем.

В разказа си, Теа споделя, че най-емоционалният момент за нея е бил този, в който за първи път видяла бебето си в деня след раждането. “Стоях и я гледах и бях най-щастливият човек на цялата планета”, призна тя.

По отношение на кърменето, тя съветва майките да си подготвят предварително всички нужни неща.  Самата тя е имала чантичка с всички необходими продукти като помпа за кърмене и успокояващ крем.

Теа Минкова и нейният режим като бременна

Още една препоръка, която дава на бъдещите майки, е да не се притесняват как ще се развият нещата при тях, а просто да се доверят на майчиния си инстинкт. При нея първоначалната вълна на паника не се разминала, но скоро след това Теа осъзнала, че инстинктивно знае как най-правилно да подходи във всяка ситуация.

Теа споделя, че голям помощник за нея е бил Наум. Двамата още в началото са си разпределили задачите и наравно се грижат за детето.

Вижте всички останали подробности от раждането на Теа във видеото: