Светът отбелязва раждането на бебето на Кейт

Със сигурност в Лондон се вълнуват от раждането на бъдещия кралски престолонаследник, но и в родното градче на Кейт цари живо нетърпение. 

От градския съвет на Бъкълбъри са планирали редица празненства, с които да отбележат появата на кралското бебе. Освен това ще го почетат и с редица специално издигнати дървени арки. 
Член на съвета коментира: “Ние в родното градче на Катрин очакваме с нетърпение появата на бебето. Като за начало ще го отбележим с няколко събития, а в по-дългосрочен план ще издигнем дървени арки, които ще водят до площада на Бъкълбъри, както и специална табела на входа на града.
Майката и бащата на Кейт все още живеят в градчето, където е израснала херцогинята. Кейт често им гостува, а заедно с Уилям изневериха на традицията и прекараха миналата Коледа при тях, вместо в двореца. 
По света също ще отпразнуват раждането на бебето. Редица световни забележителности, сред които фонтанът на Трафалгър Скуеър, Ниагарският водопад и кулата CN в Торонто ще светят в синьо или розово, в зависимост от пола на детето. 

По традиция раждането на кралски наследник се отбелязва с 41 топовни изстрела.

Снимка: Profimedia