Спират “Къща от карти” заради скандала с Кевин Спейси

Хитовият сериал “Къща от карти” ще бъде прекратен от следващото лято след шест успешни сезона. Това бе обявено малко след скандала с Кевин Спейси, който бе обвинен в сексуален тормоз срещу 14-годишно момче.

“Шести сезон ще е последен”, съобщиха Netflix и компанията съпродуцент Media Rights Capital в съвместно комюнике. Двете компании заявиха, че са “дълбоко обезпокоени от информациите, свързани с актьора”.

Звездите, които крият, че са бисексуални

Източник, близък до случая обаче е категоричен, че обявеният край на сериала “не е свързан с разкритията от неделя”. Тогава актьорът от “Стар Трек” Антъни Рап обяви, че е бил обект на сексуален тормоз от Спейси през 1986 година, когато е бил едва на 14 години. Актьорът незабавно се извини и разкри, че е гей.

Признанието на Спейси доведе до недоволството на негови колеги в Холивуд, които го обвиниха, че е поредният сексуален хищник в Холивуд и всички са били наясно с това, но са мълчали. Други са категорични, че актьорът нарочно е обявил, че е гей, за да разсее информацията по-неприятното обвинение.