Снимки: Сватбата на Пипа Мидълтън и Джеймс Матюс!

Дългоочакваната сватба на Пипа Мидълтън и милионера Джеймс Матюс се състоя днес в църквата Сейнт Марк, а на тържеството присъства част от британския елит, включително представители на кралското семейство и известни личности. 

33-годишната Пипа сияеше в красива рокля на дизайнера Джайлс Дийкън, изработена изцяло от бяла дантела и допълнена с ефирен воал. Тя пристигна в църквата в Бъркшир във винтидж автомобил Jaguar от 1951 г. и беше придружена от своя баща Майкъл Мидълтън. Брюнетката не пропусна да удостои насъбралите се папараци с широка усмивка и за момент позира за снимки пред входа на храма от XII в.

Сестра й, херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън, беше плътно до нея и се грижеше за шлейфа на роклята й. Макар Кейт да не е сред шаферките на Пипа, заради притеснения, че присъствието й ще отвлича вниманието от булката, тя се включи и в подреждането на чаровните асистенти в церемонията: малките шаферки и пажовете. Сред тях са прицеса Шарлът и принц Джордж. 

За големия ден на по-малката си сестра 35-годишната Мидълтън беше селектирала рокля в нежен пудрен нюанс, допълнена с кореспониращи аксесоари. Съпругът й принц Уилям и неговият брат принц Хари пък бяха елегантни във фракове, съчетани с елеци и графитени панталони. 

Сред останалите гости на церемонията забелязахме още принцеса Юджийн в тъмносиня рокля, братът на Кейт и Пипа – Джеймс, придружен от приятелката си Дона Еър, а също и тенис звездата Роджър Федерер. 

Още снимки от сватбата на Пипа Мидълтън и Джеймс Матюс можете да разгледате в галерията! (Снимки: Profimedia)