Смъртта на Кори Монтейт съкруши Холивуд

Новината за смъртта на актьора от Клуб Веселие разтърси всички медии в неделя сутрин, а само след две седмици Кори и приятелката му Леа Мишел е трябвало да се венчаят. 

Пиарът на Монтейт пусна официално изявление до медиите малко след като сайтовете публикуваха трагичната вест: “Тъжни сме да съобщим, че публикациите за смъртта на Кори Монтейт са верни. В шок сме от тази трагична загуба.”
Кори се е настанил в хотел във Ванкувър на 6-ти юли и е трябвало да го напусне в неделя сутрин. Предната вечер в стаята му е имало и други хора, но охранителните камери показват, че в малките часове на нощта той се е прибрал сам. След като е пропуснал часа за напускане от персонала на хотела отишли в стаята му по обяд и намерили тялото му. Веднага след това извикали полиция. 
Засега органите на реда от Ванкувър не съобщават какво е довело до смъртта на актьора, нито какво са намерили полицаите в стаята му. 
Официалното изявление на продуцентите на сериала Glee и продуцентска къща 20th Century Fox гласи: “Покрусени сме от тази тъжна вест. Кори беше невероятен талант и още по-невероятен човек. С него беше удоволствие да се работи и на всички ни ще липсва неописуемо много. Молим се за семейството и близките му.” 
Леа Мишел и Кори Монтейт на наградите SAG тази година
По-рано тази година Монтейт прекара известно време в рехабилитационна клиника, заради зависимостта си към наркотиците. Не веднъж е говорил открито за проблема си, признавайки, че за първи път е започнал да взема дрога, когато е бил на 13, а на 19 също е постъпил в клиника. 
Как колегите на Монтейт реагираха на трагичната вест – на стр. ii