Случаят “бременна и в центъра на вниманието”

Заради коронавируса или не, сега много звезди са в очакване да станат родители. Но това ли е темата, на която трябва да обърнем внимание?

“Бременността (ми) не е най-важното нещо, което се случва по света сега. Хората загубиха живота си заради коронавируса и все още това продължава да е нашата реалност.”

Тези думи са на Джиджи Хадид, която използва последния си разговор на живо в Инстаграм, за да адресира въпроса за бременността си. Въпреки че тя като много други звезди, в момента преминава през такъв важен житейски момент, който внася радост в цялото семейство, а и в домовете на почитателите им, тя избира да запази по-голямата част от този 9-месечен период за себе си.

Защо? Защото бременността е нещо много лично и защото в момента по света има много важни проблеми, които заслужават повече внимание.

“Смятам, че присъствието ми в социалните медии трябва да се използва с цел да говоря по важните въпроси сега”, допълни Хадид, като адресира движението за борба с расизма в Америка.

И всъщност тя започва разговора с последователите си в Инстаграм точно за да насочи вниманието към нещо много далечно от темата за бременността си, но накрая фокусът отново падна върху онези няколко минути, в които тя показва нарастващото си коремче и разказва за преживяванията си като бъдеща майка.

С това, разбира се, не казваме, че една бременна жена не може да споделя за този специален за нея период и да се радва на прекрасното събитие, което е осенило нейното семейство. Точно обратното – независимо какво се случва по света, за нея и нейните близки вероятно няма по-важно нещо в такъв момент.

Но държим да отбележим, че никоя майка не е задължена да говори за това и няма нужда да го прави – независимо дали е Джиджи Хадид, Роми Стридж или Кейти Пери.