Скандалът с Принц Андрю ще бъде разказан в сериал

Феновете на кралското семейство ще могат да се потопят още по-дълбоко в скандала с принц Андрю поради излизането на нов документален сериал с името „Принц Андрю: Прокуден“.

Лентата ще разказва за един от най-големите съвременни скандали в монархията, включително какви са били връзките на Андрю с Епстийн и Максуел, както и повече за обвиненията в сексуално посегателство и тормоз, в които е обвинен.

Поредицата ще разкрие бурната история за това как принцът, любимият син на кралица Елизабет II, е успял да заличи всички добри мнения за себе си и да донесе скандал и позор за британското кралско семейство.

„Принц Андрю си мислеше, че е повече от кралска особа. Той си мислеше, че е знаменитост“, казва журналистът Хелен Кируан-Тейлър в трейлъра към предстоящата лента. Именно този статут на известна личност го води в обкръжението на Епстийн през 1999 година.

В описанието пише още, че чрез интервюта с вътрешни хора от двореца, журналисти, членове на социалния му кръг и юридическия екип, който вади наяве обвиненията, документалният филм разказва за света на привилегиите, ревността и алчността, които тласнали принца първо в компанията на прословутите сексуални престъпници Джефри Епстийн и Гислейн Максуел, а след това в отвратителен скандал за секс трафик, който заплашва да срине кралското семейство.

Връзката между случая и принц Андрю се заплете още повече, когато Вирджиния Джуфре го обвини в изнасилване. По думите й, тя е станала жертва на секс трафика на Епстийн и Максуел, след което била принудена да прави секс с Андрю преди повече от две десетилетия. Тогава Джуфре няма дори 18 години.

През 2019 година принцът заяви пред BBC, че няма спомени да се е срещал с дамата. Твърденията му обаче се оказаха недостатъчни пред майка му, кралица Елизабет II, която през февруари тази година реши да му отнеме всички военни титли и кралски задължения.

Филмът идва от продуцента и режисьор Джейми Крауфорд, а актьорския състав ще включва Сам Снайдерман, Ема Купър и други.

Премиерата на „Принц Андрю: Прокуден“ ще бъде на 5 октомври по Peacock.