Силвена Роу влиза в журито на MasterChef

Една от най-добрите жени Chef-готвачи в света се присъединява към MasterChef България.

Силвена Роу ще дебютира в кулинарното шоу следващата пролет по bTV.

Една от жените Chef-готвачи с най-голямо международно признание, готвач на знаменитости, собственик на ресторант и кулинарен консултант – българката Силвена Роу – е новият член на журито на MasterChef България по bTV. Тя ще се присъедини към екипа на Chef Андре Токев и Chef Петър Михалчев в петия сезон, който ще стартира в ефир през пролетта на 2019 г.

Лео Бианки остава в bTV, като съвсем скоро ще започне своя авторска седмична рубрика в сутрешното токшоу „Преди обед“.

Една от най-важните причини за традиционния успех на MasterChef България е, че форматът се развива с всеки следващ сезон. Дойде време да привлечем към журито и утвърдена жена Chef-готвач и сме щастливи, че това е именно международно признатата Силвена Роу. Високо ценим приноса на Лео Бианки за успеха на четвъртия сезон на MasterChef, затова нашата работа с него ще продължи чрез седмичната му рубрика в „Преди обед“, коментира Ангелина Белчева, мениджър локални продукции и изпълнителен продуцент на MasterChef България.

Силвена Роу се нарежда сред топ готвачите във Великобритания, където успешно открива високо оценения от критици ресторант Quince в The Mayfair Hotel’s.

Тя е автор на шест от най-продаваните кулинарни книги. Популярна е сред широката публика в Европа и с участието си в множество кулинарни предавания, като Saturday Kitchen и Keep Cooking and Carry On по BBC, Time Machine Chefs по ABC, This Morning по ITV, Good Food Live и My Kitchen по UKTV Food. Феноменът Силвена Роу, готвач, телевизионна личност и писател, е съчетание на много и различни компоненти. Родена е в България, а романтичният и бохемски подход към живота и кулинарията на баща й посяват семената, които оформят нейната личност. Едно нейно пътуване до източно-средиземноморските й корени, за да проучи гастрономията на Османската империя, е нейното вдъхновение да напише бестселъра си Purple Citrus and Sweet Perfume. През своята кариера Силвена Роу е готвила множество изтънчени вечери за известни личности в Лондон – от кралски особи до рок звезди, а вдъхновяващият й готварски стил я превръща и в кулинарен консултант във филма на Дейвид Кронсбърг „Източни обещания“, който излиза през 2007 година.

Подходът на Chef Силвена Роу, базиран на принципите на съвременната източно-средиземноморска кухня, е смел, ароматен, чувствен и най-важното – много вкусен.

В момента тя управлява ресторант Omnia by Silvena в Дубай и разпределя времето си между Обединените арабски емирства, София, Ню Йорк и Лондон. Носител е на престижните награди Glenfiddich Food and Drink Award-Лондон от 2007 г., Gourmand Award – Париж от 2011 г., Commitment to Healthy Eating, Time Out Dubai Restaurant Awards – Дубай от 2017 г.