Шон Пен на разпит заради известен наркобос

Шон Пен е привикан на разпит от мексиканските власти заради най-опасния престъпник в света.

Актьорът е направил интервю с известния наркобос Йоахин Гусман – Ел Чапо, което бе публикувано в списание Rolling Stone. Холивудската звезда се е срещнала с него в скривалището му. Той обаче не знаел, че е следен от мексиканските власти, които имали предварителна информация за срещата им. Те направили засада на ранчото на наркобоса, което довело до неговото залавяне.

Влластите отказват да дадат повече подробности за разпита на звездата, както и не казват дали Пен е извършил престъпление. Ясно е, че един репортер може да направи интервю с един от най-издирваните престъпници в света, но актьорът не е журналист.


Срещата между Шон Пен и Ел Чапо е увековечена със снимка, поместена в сп. Rolling Stones

Ел Чапо е известен като най-опасния престъпник на земята, след смъртта на Осама бин Ладен. Той беше лидер на един от най-големите наркокартели в света – “Синалоа”, който е внасял наркотици в САЩ.

През 1993 г. Гусман влиза в затвора с 20-годишна присъда. Той обаче успява да избяга през 2001 година, когато му помагат над 80 души. Отново е заловен през 2014-та, но след година успява отново да избяга от най-строго охранявания мексикански затвор. Нито проследяващата гривна на крака му, нито денонощните камери в килията му, успяват да го спрат. Тогава мексиканските власти обявяват награда в размер на 3.8 млн. долара за всеки, който даде информация за местонахождението му.