Шон Мендес: „Турнето е отменено, но няма да спра да правя музика“

Дългоочакваното турне на Шон Мендес спира след провеждането на само седем от планираните концерти. Канадският певец и текстописец вече отложи дванадесет концерта от турнето си „Wonder: The World Tour“. Сега Шон обяви и отмяната на всички останали дати. Каква всъщност е причината за това решение?

Самият той споделя, че изпитва нуждата да се погрижи за себе си, далеч от сцената и от професионалния живот. „Започнах турнето с ентусиазма на тези, които се връщат да свирят на живо след дълго прекъсване, причинено от пандемията“, пише Шон в дълъг пост, публикуван на страницата му в Instagram.

“Но реалността е, че не съм напълно готов за това колко трудно може да бъде турнето.” Канадският артист сподели, че продължава „да разговаря с екипа и работи с невероятна група здравни специалисти.“

„Стана ясно, че трябва да отделя това време за себе си, което никога не съм отделял, за да порасна и да се върна по-силен.“ А тук идва и най-тъжната част от съобщението, насочено към всички почитатели: „За съжаление трябва да отменя оставащите дати от турнето в Северна Америка, Обединеното кралство и Европа. Надявах се да мога да подновя представленията след известно време, но сега трябва да поставя здравето си на първо място.“

„Това не означава, че ще спра да правя нова музика. Нямам търпение да ви видя на турнето си в бъдеще“, уточнява още певецът с идеята да успокои феновете си.

Шон Мендес имаше пред себе си над 60 планирани концерта, първият от които щеше да се осъществи на 31 юли в Торонто

„Знам, че чакахте дълго време, за да видите тези концерти, сърцето ми се разбива, че трябва да ви споделя това. Обещавам ви, че ще се върна скоро. Ще отделя необходимото време, за да се излекувам“, завърши Мендес като благодари на всички за разбирането и подкрепата.

Певецът дава на всички ни страхотен урок. Шон ни учи да знаем кога да спрем, ако се почувстваме зле, както физичеки, така и психически.