Шарън Стоун срещу Мерил Стрийп

“Тази иконизация на Мерил е част от това, което Холивуд прави с жените”, смята актрисата от “Първичен инстинкт”.

Тази седмица Мерил Стрийп отпразнува своя 72-и рожден ден и интернет пространството се изпълни с поздрави за голямата актриса и с вдъхновяващи истории от нейния живот и кариера. Дали заради това, или заради серия от други фактори Шарън Стоун имаше толкова бурна реакция срещу колежката си, но е факт, че интервюто й за Zoomer в последствие стана следващата най-обсъждана тема.

Всичко започва с въпрос по отношение на филма на двете актриси заедно “The Laundromat” и как Шарън се е чувствала, когато е имала възможност да работи с Мерил.

“Харесва ми начина, по който се изрази – че най-сетне съм могла да работя с Мерил Стрийп. Не каза “Мерил най-сетне имаше шанс да работи с Шарън Стоун” или “двете най-сетне имахме възможност да работим заедно”, защото така протече животът й. Бе провъзгласена така, че “всеки иска да работи с Мерил”, чудя се на нея харесва ли й това?” – започва Шарън.

“Бизнесът бе създаден така, че всички да завиждаме и да се възхищаваме на Мерил, защото само Мерил можеше да е добрата и всички трябва да се съревновават с нея”, ядосано продължава още актрисата. “Смятам, че Мерил е страхотна жена и актриса, но в мое искрено мнение, има много актриси, които са също толкова талантливи. Цялата тази иконизация на Мерил е част от това, което Холивуд прави с жените.”

“Вайола Дейвис е също толкова добра актриса като Мерил, Ема Томпсън, Джуди Дейвис, Оливия Колман, Кейт Уинслет, за Бога. Казваш Мерил и всички падат на земята”, дългият монолог на Шарън продължава. “Аз съм много по-добър злодей от Мерил и съм сигурна, че тя би казала също. Мерил никога нямаше да е толкова добра в “Първичен инстинкт” или “Казино”, аз ще съм по-добрата и го знам. И тя го знае. Но сме свикнали да мислим, че само Мерил е толкова невероятна и когато кажем името й, значи всичко, свързано с нея е толкова невероятно.”

“Научени сме да вярваме, че всеки има място на масата. И когато някой е избран за него, никой друг не може да го достигне”, споделя накрая Стоун.