Селин Дион почете жертвите от атентатите в Париж с Едит Пиаф

Селин Дион успя да разплаче всички, отдавайки почит на жертвите на атентатите в Париж по време на церемонията на Американските музикални награди в Лос Анджелис снощи.

Певицата изпълни песента на Едит Пиаф L’Hymne a l’amour (от фр. ез. “Химна за любовта”) на фона на снимки на френската столица и в акомпанимент на оркестър. Едно от най-известните си парчета, Пиаф посвещава на своя любим Марсел Сердан, след като той загива в самолетна катастрофа през 1949 г. “Изпълнението на Селин Дион ще ни помогне да изразим чувствата си с музика, защото думите не са достатъчни”, заяви по-рано продуцентът на церемонията Лари Клайн. Музикантът и актьор Джаред Лето също отдаде почит на жертвите в Париж. Той си припомни, че малко по-рано с групата си – 30 Seconds To Mars, също са имали концерт в концертната зала Батаклан. “Беше красиво, спокойно, и незабравимо. Каква разлика може да направи един ден. Седем месеца по-късно, вечерта на 13 ноември 2015, същото място беше атакувано”.


И все пак награди имаше. Младата изпълнителка Тейлър Суифт бе отличена за песен на годината за хита си Blank Space, за любим поп/рок албум за “1989” и любим съвременен изпълнител. Ариана Гранде пък спечели в категорията за любима поп/рок изпълнителка, а най-високото отличие на церемонията за втора година отиде при групата One Direction, които взеха наградата и за любимо дуо/група. Изпълнителят The Weeknd бе отличен за соул/ар енд би изпълнител и за най-добър соул/ар енд би албум. Ед Шийран пък стана любим поп/рок изпълнител.

Вижте изпълнението на Селин Дион във видеото!