Селена Гомес събира 100 милиона за благотворителност

Събраните пари ще бъдат вложени в помощ на организациите, грижещи се за психичното здраве на хората.

За да отпразнува вчерашния си рожден ден, Селена Гомес сподели плановете си в следващите 10 години да събере едно от най-големите дарения в корпоративния свят, за да подкрепи организации, специализиращи се в помощ за психичното здраве.

С тази цел тя стартира фонда “Rare Impact Fund”, там ще се събират по 1% от приходите за годината на марката й, Rare Beauty, както и средствата, получени от партньори.

Същевременно Гомес събра специалисти от областта на психологията, за да сформира Rare Beauty Mental Health Council, който ще се грижи фондът да инвестира в правилните средства за грижа за психичното здраве на хората.

“Благодарна съм за екипа, който толкова много ми помогна да превърна фонда в реалност. Още от създаването на бранда, искахме да се борим да дадем възможно най-много на обществото и да помогнем на хората да получат помощ от организациите, грижещи се за психичното здраве, които много ми помогнаха”, сподели Селена в изявление.

Припомняме, че в миналото певицата дълго време се бори с психични проблеми. По-рано тази година тя сподели, че е била диагностицирана с биполярно разстройство. Прочете още по темата тук.