Седем от най-големите разкрития по време на “Завръщане в Хогуортс”

Един истински специален подарък за празниците получиха вчера всички фенове на Хари Потър.

Гледахте ли вече специалното издание “Завръщане в Хогуортс”, което отново събра Даниел, Ема и Рупърт на 20-тата годишнина от началото на поредицата? Ако все още не сте, бързаме да ви потопим в магията и да разкрием някои от нещата, които актьорите споделиха по време на разговорите си.

Крис Кълъмбъс първоначално бил скептичен по отношение на филмите

Известният режисьор, дал живот на началото на поредицата и първите два филма от нея, за малко не пропуснал възможността да се заеме с проекта. Чак когато третата книга е била издадена през 1999 година, Крис се съгласил да прочете поредицата след дълги убеждения от страна на дъщеря му. Той споделя, че потапяйки се в историята, той е визуализирал филмите в главата си и е знаел, че трябва да реализира проекта.

Ема Уотсън за малко не напуснала поредицата

Противно на Крис, Ема Уотсън от самото начало е била много развълнувана да изиграе ролята на Хармаяни и до днес продължава да смята, че споделя много общи черти с героинята си. Въпреки това обаче за малко не напуснала работата си, когато са започвали снимките за “Хари Потър и Орденът на феникса” заради напрежението, което било поставено върху нея.

“Хората забравят как тя се справи толкова елегантно с това. “Популярността започна да я достига много силно”, Том Фелтън споделя и допълва, че тя е преминала през стреса да бъде звезда на ранна възраст съвсем сама.

Летящите свещи са били истински

Във всеки един филм от поредицата за Хари Потър специалните ефекти играят голяма роля в това да създадат магията, но малки детайли като вмъкването на истински запалени свещи в Голямата зала са били важна част от създаването на реалистичен образ. Актьорите разказват, че в един момент по време на снимките огънят от свещите запалил някои от въженцата, за които били провесени и свещите започнали да падат от покрива.

Ема Уотсън се е влюбила в Том Фелтън

Много от феновете на поредицата са се питали дали между Том и Ема не е имало нещо, останало зад кадър, заради очевидната им химия. Сега Уотсън си признава, че не само, че си е падала по Фелтън, но и смята, че се е влюбила в него.

“Том беше нарисувал едно момиче с обърната наобратно шапка и скейтборд и не знам как да го кажа, но просто се влюбих в него”, разказа тя.

Тригодишната разлика във възрастта им обаче е причината нещата между тях да не се получат – Том признава, че я е виждал като своя по-малка сестра. До днес обаче те споделят взаимна любов, просто не романтична.

Даниел Радклиф пък е харесвал Хелена Бонъм Картър

Друг малък романс на снимачната площадка, който не се е реализирал заради възрастовата разлика, в този случай по-драматична, е бил този между Даниел и Хелена. По време на специалното излъчване разбираме, че актьорът дори й е изпратил очарователна бележка. “Наистина те обичам и ми се иска да бях роден 10 години по-рано, може би тогава щяхме да имаме шанс”, написал той тогава.

Ема Уотсън смята целувката с Рупърт Гринт за най-трудното нещо, което е правила някога

Целувката между Хармаяни и Рон в последния филм е любима сцена на много фенове на поредицата, но Ема и Рупърт признават, че това е била най-трудната за снимане. “Чувствах го толкова грешно, защото Дан и Рупърт ми бяха като братя”, спомня си Уотсън. И точно както се очаква от един брат, Даниел се е шегувал за сцената постоянно с приятелите си и специално дошъл на снимачната площадка, за да гледа.