Сбогуваме се с Трифон Иванов днес

Хиляди българи се сбогуват днес с легендата на българския футбол Трифон Иванов.

Един от най-големите родни футболисти почина на 50-годишна възраст в събота от масивен инфаркт.

Опелото на Трифон Иванов бе в Преображенския манастир, където се събраха само най-близките му роднини. Поклонението за роднини, приятели и почитатели пък започна в 13 часа в Двореца на спорта във Велико Търново.

Там се събраха и всичките съотборници на легендата от Пеневата чета. Пръв пристигна президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, последван от Димитър Пенев, Христо Стоичков, Йордан Лечков, Наско Сираков, Красимир Балъков и почти всички от останалите футболисти. Липсвали са Велко Йотов, който е в Америка, Емил Костадинов, който е в Мексико, и Емил Кременлиев. От страна на държавните лица, съболезнователни адреси са изпратени от президента Росен Плевнелиев и премиера Бойко Борисов.

“От четири дни ми се е свило сърцето и ми е много тежко да говоря. Този човек беше пример за поведение, както на терена, така и в живота. Трифон заслужава да остане в паметта на хората. Мисля, че той беше пример за младите с безкомпромисната игра на терена и с човечността в живота“, заяви пред bTV футболистът Даниел Боримиров.

“Жал ми е, че Трифон толкова рано си отиде. Беше човек, който винаги може да изненада с неговия креативен хумор. Когато ми се ядосваше, пак се майтапеше, той беше така. Дай Боже горе в небесата да играе футбол със звездите, които са си отишли преди него”, каза от своя страна Красимир Балъков.