Рут Колева: Понякога се чувствам като птица в клетка

Тя е момичето с характер и кадифен глас, което знае как да привлече вниманието ни с амбицията и таланта си. Част от звездните стажанти на Нова телевизия, Рут Колева показва, че бариерите са създадени, за да се прескачат.

Какво сподели тя за точ­ността, Ню Йорк и семейството, четете на следващите редове….

Не ви притесняват телевизионните формати – имате сериозен опит с участията в тях. Не се ли страхувате, че телевизията е нож с две остриета?
Телевизията в действителност е нож с две остриета, но човек няма как да знае нещо, ако не рискува. Аз съм направила своя избор за себе си, което обаче не значи, че съм правила компромис.

С какво ви привлече форматът на “Звездни стажанти” – напоследък е доста актуален покрай Доналд Тръмп и изборите в САЩ?
Факт, актуален е от много време. Аз съм гледала епизоди още през 2007 година. Харесва ми, че можеш да научиш нещо ново, а и да покажеш потенциал в различна сфера.

Изглежда, че също сте постигнала “американската мечта”, заложена в ядрото на формата, но на българска почва. Кариерата ви се развива шеметно от ранна възраст, а сега в какво се целите?
Целя се да изкарам музиката си извън България. Това е нелека задача, но с малки крачки се движа към целта си. Фактът, че се занимавам с реалитита, за мен е по-скоро вид работа, но не е моята реална професия, която, за щастие, е основното, с което се занимавам.

Кое бихте нарекла истински успех в музикалния бизнес у нас?
Графа. Графа е човек, постигнал успех в този бизнес в цялата му форма, но друг не мога да назова към днешна дата, който да е изградил толкова добре една цяла затворена система.

Тежи ли ви понякога известността? Иска ли ви се да излезете на улицата и никой да не ви разпознава?
Да. Ако избирах, не бих била известна, неприятно ми е. Оби¬чам да ходя пеш, да се наслаждавам на улиците, на хората, на са¬мотата. Понякога ми е трудно и се чувствам под лупа и някак притисната. Като птица в клетка.

Цялото интервю на Рут ще намерите в майския брой на сп. OK!