Риана, Джак Дорси и Джордж Клуни с нови дарения за добри каузи

Звездите продължават да подкрепят множеството важни каузи, които днес са в центъра на вниманието.

Макар и голяма част от света вече да отваря вратите си и да се връща малко по малко в същия си ритъм, стресът около пандемията все още е сред нас. В САЩ, където е и епицентърът на антирасистките протести, напрежението е още по-голямо и все повече хора имат нужда от помощ, за да опазят психичното си здраве.

Затова и Риана отново се е обединила със собственика на Twitter Джак Дорси, за да съберат общата сума от 15 милиона долара. Парите са събрани за подкрепа на близо 12 организации, които се занимават с проблеми, свързани с менталното здраве.

Същевременно през уикенда разбрахме и за дарението на Джордж Клуни в размер от 500 хиляди долара. Сумата е насочена към организацията за защита на правата на чернокожите Equal Justice Initiative.

Актьорът обявява, че дарението му е вдъхновено от събитието, което се отбелязва в САЩ – Juneteenth, същото което според Клуни Тръмп е успял да помрачи с още един необичаен коментар от негова страна. “Благодаря, президент Тръмп, че “направихте Juneteenth известен”, написа саркастично Джордж.

Събитието се почита на 19 юни и е считано за края на периода на робуването на чернокожите в Америка.