Ретрограден Плутон до 28 септември: поглед навътре

От 20 април до 28 септември, планетата Плутон ще е в ретроградна фаза.

Смятан за най-непредсказуемата планета, Плутон управлява несъзнаваното, тъмната енергия у всеки от нас, най-дълбоките ни импулси и страхове, както и смъртта – в буквален и в символичен смисъл.

Когато е ретрограден, Плутон ни предизвиква да се изправим очи в очи със своята тъмна страна. Но и ни дава шанс за катарзис – чрез осъзнаване на скритите ни импулси, да ги овладеем и да излезем от тази фаза, достигнали по-високо духовно ниво.

Това е време да бъдем интровертни и да работим със самите себе си. Периодът е подходящ да се изправим срещу болезнени емоционални травми от миналото и най-после да се опитаме да ги излекуваме.

Сега можем да си дадем сметка за тъмната страна на своите мотиви.

Ако напоследък сте запалени по фитнеса, дали това е просто добро желание да се погрижите за здравето си? Или дълбоко в себе си таите злоба към бившия, който ви е наранил, и сега искате да му натриете носа?

Точно върху този тип емоции Плутон хвърля светлина.

Но запомнете, че неговата крайна цел не е болката, а трансформацията. Плутон управлява зодия Скорпион (една от четирите зодии, които притежават най-голяма сила), а един от символите на знака е птицата Феникс. Затова казваме, че Плутон управлява силата да “възкръсваме от пепелта”.

Прочетете още: Цитатите, които лекуват сърцето след раздяла

Ретроградният Плутон засилва интуицията ни и ни прави по-проницателни. Време е да осъзнаем истинските си емоционални нужди и да се отървем от всичко ненужно. Също така, да упражним по-голям контрол върху личния си живот.