Рене Зелуегър и Хоакин Финикс бяха големите победители на наградите “Златен Глобус”

Най-успешните филмови продукции тази година бяха “Имало едно време в Холивуд” и военната драма “1917”.

“Здравейте, хубаво е да ви видя тук отново, изглеждате страхотно 17 години по-късно” – така Рене Зелуегър прие своята статуетка за най-добра актриса за ролята си във филма “Judy”. Препратката беше към предишната й победа на наградите, през 2004 година.

Тазгодишната й статуетка е четвъртата й до сега, която тя с гордост прие, облечена в елегантна светлосиня рокля от Armani.

Другият голям победител за вечерта беше Хоакин Финикс с неговото запомнящо се изпълнение като Жокера. Той е вторият победител за ролята на известния злодей след покойния Хийт Леджър.

Военната драма “1917” пък спечели награди за най-добър филм в категорията за драма и за най-добър режисьор. Последният проект на Тарантино “Имало едно време в Холивуд” също обра значителен брой награди – една в категорията за мюзикъли и комедии, една за оригинален сценарий и една награда за поддържаща мъжка роля, която отиде при Брад Пит.

Сред другите спечелили статуетка вчера бяха Тарън Еджъртън за ролята си в “Rocketman”, Лора Дърн в “Marriage Story и Оливия Колман за ролята си в “The Crown”.

Вижте и кои бяха най-добре облечените гости на събитието: По червения килим на наградите “Златен Глобус”

Popular