Разкриха причината за смъртта на Джордж Майкъл

53-годишният Джордж Майкъл почина на 25 декември миналата година, но едва сега станаха ясни причините за изненадващата му смърт.

Съдебните медици от графство Оксфордшир са категорични, че изпълнителят е починал от “естествени причини”. Те уточняват, че става дума за “разширена кардиомиопатия с миокардит и омазнен черен дроб”. При разширената кардиомиопатия способността на сърцето да изпомпва кръвта намалява. Миокардит е възпаление на сърдечния мускул.

“Разследването на смъртта на Джордж Майкъл беше прекратено, защото той е умрял от естествени причини”, каза старши съдебният лекар Дарън Солтър.

Първоначалната аутопсия не успя да определи причините за смъртта на 53-годишния певец и се наложи да се проведе щателно разследване.

Тялото на Джордж Майкъл бе открито от неговия партньор Фади Фауаз, който по-късно заяви, че любимият му “лежал спокойно в леглото”. Тогава полицията съобщи, че няма никакви съмнителни обстоятелства около смъртта, а мениджърът на певеца съобщи, че е починал от сърдечна недостатъчност.

Снимки: Profimedia; Instagram