Принцеса Юджийн каза “да” в рокля на Peter Pilotto

Изискана бяла рокля Peter Pilotto и тиара от Кралската колекция избра за своя сватбен ден Принцеса Юджийн.

Роклята на принцесата е създадена по специално нейно желание гърбът да бъде отворен, така че да се вижда белегът й. Принцесата претърпява операция на гръбначния стълб, когато е на 12 години и страда от сколиозис.

“От ден първи знаех кой ще бъде дизайнерът и точно каква визия искам. Мога да ви кажа само, че ще бъде модна къща с британски корени”, сподели по-рано принцеса Юджийн. Така тя последва примера на Кейт Мидълтън, която също избра британски дизайнер за сватбата си – Сара Бъртън, главен дизайнер на Alexander McQueen. И макар след това Меган Маркъл да се спря на френската модна къща Givenchy, нейната рокля също бе създадена от британски дизайнер, а именно артистичния директор на Givenchy Клеър Уейт Келър.

Всичко за сватбата на Принцеса Юджийн на 12 октомври

В интервю, предхождащо сватбата, Юджийн намекна, че булчинската й визия може би ще открива белега й. “Смятам, че можеш да промениш това, което се възприема като красиво. Можеш да покажеш своите белези и смятам, че да застанеш зад тази позиция е нещо наистина специално,” сподели принцесата в предаването This Morning.

Роклята е с дълъг ръкав и от изключително изискана и интересна материя, микс от памук, вискоза и коприна с втъкан в нея нежен мотив, наподобяващ гирлянди.

Принцеса Юджийн допълни прекрасната рокля с тиарата Greville Emerald Kokoshnik Tiara, предоставена й от баба й Кралица Елизабет II.

Сред гостите бяха Меган Маркъл, която изненада със сравнително строг за своя вкус тоалет в тъмносиньо, Лив Тайлър, Ели Гулдинг и Попи Делевин.

Шаферка на Принцеса Юджийн бе сестра й Принцеса Беатрис, която пристигна в катедралата “Сейнт Джордж” в замъка Уиндзор заедно с майка им Сара Фъргюсън.

Hero Slider