Принц Уилям се включи в акция срещу терористи

Принц Уилям е ангажиран със защитата на държавата и военното дело. Затова и се включи в триседмично обучение за шпиони за борба с терористи.

Част от работата на кралското семейство е да надзирават работата на униформените, за да са сигурни, че сигурността на държавата е в добри ръце. Затова и последните три седмици принц Уилям се включи в работата на тайните служби. Главният фокус на обучението му беше борбата с тероризма.

В последните пет години нивото на опасност от терористични атаки във Великобритания е силно завишено. Поради тази причина тайните служби в страната работят още по-активно. В това се убеди Уилям по време на посещението си при тях, където получи цялостно обучение за работата и тактиките им и дори се включи като активно действащо лице в службата.

За цялото си преживяване той сподели в нова публикация в Инстаграм профила на Кенсингтън палас. От там разбираме, че е прекарал първата седмица с MI6 – службите, които работят отвъд границите на държавата, за да я защитават от външни заплахи.

През втората седмица Уилям сам влезе в ролята на шпионин за тайните служби.

Наздраве от Кейт Мидълтън и принц Уилям

Последната седмица се научи и как униформените се справят със ситуцията на терористическа атака и как предотвратяват убийства. От службите го похвалиха за уменията и нюха му, които са го поставили на едно ниво с опитните военни.

В публикацията си по повода Уилям говори за уважението си към работата на хората от службите и колко трудна е тяхната задача.

Уилям и Хари са влошили отношенията си