Принц Хари с изявление в памет на принцеса Даяна

“Майка ми щеше да е горда с всички вас, които живеете истински и със загриженост към другите”, сподели принцът в речта си.

Вчера с виртуално включване Хари изненада тазгодишните реципиенти на мемориалната награда на името на принцеса Даяна, която отличава хуманитарните усилия на младите британци.

“По-късно тази седмица с брат ми ще отбележим това, което щеше да бъде 60-ия рожден ден на майка ни. Тя щеше да е горда с всички вас, които живеете истински и със загриженост към другите”, споделя в речта си Хари. “Майка ни вярваше, че младите хора притежават силата да променят света. Тя вярваше във вашата сила, защото я виждаше всеки ден в лицата на хора като вас, стана свидетел на безкраен ентусиазъм и страст към каузата.”

Херцогът на Съсекс не пропусна да спомене и съпругата си в речта: “С Мег искрено вярваме, че светът е на прага на истинска промяна за доброто на всички ни.”

Само преди няколко дни Хари се върна във Великобритания, за да прекара една седмица в карантина преди разкриването на статуята в почит на принцеса Даяна. На събитието ще присъстват единствено двамата братя, като съпругите им няма да ги придружат с цел да не отвлекат вниманието от главната тема на събитието – почитането на прекрасната Лейди Ди.

Принц Хари за тъгата от загубата: “Това беше моята майка, вие дори не я познавахте”