Принц Хари и Меган Маркъл се оказаха роднини

Британският принц Хари и неговата любима – актрисата Меган Маркъл се оказаха далечни роднини.

Екип от хора решил да им направи родословно дърво, което показало, че Меган е свързана по бащина линия с кралското семейство, а новината веднага бе разпространена от британския Daily Mail.

Oказва се, че един от предците на Маркъл – Ралф Боуз, е бил висш служител на графството Даръм Ралф Боуз. Неговата внучка се омъжила за мъж от фамилията Хаси. От своя страна нейният внук се установил в Америка и основал Нантакет. И така Меган Маркъл е негова пряка наследница по бащина линия.

Принц Хари и Меган Маркъл се женят през юни

Внукът на Боуз остава в Англия и става член на парламента. Дъщеря му се омъжва през 1767 година за графа на Стратмор и Кингхорн. Пет поколения по-късно Елизабет Боуз-Лайън става жена на крал Джордж VI. Нейната най-голяма дъщеря – Елизабет II, пък е Кралицата, която управлява Обединеното кралство в момента и е баба на принц Хари.

Това обаче едва ли ще изненада или притесни младите влюбени, тъй като подобни родови връзки не са рядкост в кралските семейства. Кралица Елизабет II и принц Филип например са братовчеди по линия на кралица Виктория.

Принц Хари и Меган Маркъл са заедно от година. Двамата бяха представени на своите семейства в последните месеци и съвсем скоро се очаква да обявят и годежа си. Според запознати сватбата ще се състои през юни 2018 г.

Снимки: Profimedia