Принц Хари и Леонардо ди Каприо се обединяват в помощ на Африка

Актьорите и принц Хари обединяват сили, за да предпазят природата около река Окаванго и да спрат източването на петрол в околността.

Важната тема за опазването на природата и здравето на хората в Африка е особено специална за принц Хари, след като наследява ангажираността по проблема от принцеса Даяна. За да продължи нейното дело в областта, херцогът на Съсекс обединява сили с Леонардо ди Каприо, Форест Уитакър и Джимон Хонсу.

Всички те се присъединяват към кампанията на Хари, която цели да сложи край на опасното източване на петрол около река Окаванго, докладват от Re:wild.

Причината за създаването на кампанията е опасението, че извличането на петрола от околността може да замърси реката, която е отговорна за водоснабдяването на около 1 милион обитатели на района.

През 2020 година обаче в района започна добиване на петрол от компанията Reconnaissance Energy Africa. В публикация в Washington Post принц Хари и поетът и активист Райнхолд Мангунду изразиха притеснението си от замърсяването и опасността петролът да изтече във водата.