Принц Хари: престолонаследникът-бунтар

Негово величество принц Хенри всъщност е познат на всички ни като усмихнатия принц Хари.

След като принц Уилям премина в редиците на семейните, а вече се радва и на първородния си син, вниманието към Хари също расте. Коя ще е дамата, която ще успее да заведе до олтара по-малкия принц, все още ерген? И какво още не знаем за някогашното непокорно хлапе, което има уникалния талант да се забърква в скандали?
По-малкият брат на Уилям винаги е носил славата на по-голям бунтар от брат си, но всъщност той е силно отдаден на благотворителна дейност и на работата си като пилот в армията на Великобритания. 

И ако това не ви звучи достатъчно убедително, за да станете почитателки на Хари, то трябва да знаете, че принцът е обявен за един от най-секси мъжете на Острова! 

В ранните си детски години Хари расте като всяко нормално дете. Това се дължи на грижите на майка му, принцеса Даяна, която държи да отгледа децата си по-възможно най-нормален начин и да им осигури спокойно детство. Той обича да играе видеоигри и е запален по музиката.

Известен факт е, че любимата му група е била Spice Girls, а двата пъти, в които се е срещал с момичетата, са по негови думи най-хубавите дни в живота му. 

Освен това е бил впечатлен от филмите за Star Trek и дори искал да стане първият кралски наследник, летял в космоса. 

От малък е силно запален по спортовете – обича ските, полото, мотокроса, а освен това е активен поддръжник на футболен клуб Арсенал. На последната Олимпиада в Лондон Хари често беше забелязван на скамейките, подкрепяйки родните състезатели, заедно с Кейт Мидълтън. 


Интересен факт е, че всъщност се интересува много от ботаника и обожава градинарството.

След като завършва образованието си в колежа Итън се отдава на армията. На 18 годишна възраст получава собствени нашивки от Кралицата. От тогава кариерата му се развива, а в момента е пилот на Кралските военновъздушни сили. 


Въпреки че е зает с много други задължения, принцът винаги намира време за благотворителност. След колежа прекарва известно време в Африка, строейки сиропиталища за сираците, а освен това е патрон на благотворителната организация Sentbale – в помощ на децата, болни от СПИН в Лесото, Африка. 

Тогава коментира действията си така: “Предполагам това е начинът, по който мога да използвам името си за събиране на пари за благотворителност. Ако изобщо ще се възползвам от титлата си, надали има по-добър повод от този.” 



Заедно с брат си Уилям са членове на кралски съвет, който се грижи за задълженията на кралицата, когато тя няма възможност. 
Уилям и Хари често работят заедно по различни проекти. През 2006 г. двамата организираха концерт по случай годишнината от смъртта на принцеса Даяна, в който участваха Елтън Джон и Duran Duran. Хари винаги е казвал, че иска да продължи делото на майка си. 
Близостта на принцовете пословична. Двамата могат да бъдат видени заедно на публични събития, игри на поло, а през 2011 г. Хари беше кум на сватбата на Уилям. 

Това провокира много издания да си зададат въпроса, дали сега Хари няма да стане кръстник на първородния син на Кейт и Уилям. Според журналистите той и Пипа, сестрата на Кейт, са логичен избор, тъй като са отгледани със същите ценности и възпитание. Ако това се случи, Хари трябва да напътства малкия престолонаследник в живота и да му служи като пример. 


Хари е чаровният хулиган на англиския кралски двор… и повечето от англичаните великодушно му прощават

Момичето до принца


Въпреки че Хари си е изградил репутация на доста голям купонджия и беше замесен в редица скандали с пиене, пушене на марихуана и голи снимки, изглежда напоследък той доста се е кротнал. По последни данни принцът има връзка с 24-годишната Кресида Бонас, като доста често са забелязвани заедно по клубове и партита. Говори се, че ги е запознала принцеса Юджийн, която е приятелка на Кресида. 
Кресида и принцеса Юджийн, братовчедка на Хари
Както и че близостта на Хари с Бонас датира от вече година, макар че двамата се събират и разделят. 

На Острова не спират да говорят и за старата тръпка на Принц Хари – Челси Дейви. С нея принцът също преживя не една раздели, преди окончателно пътищата им да се разделят. Или пък не чак толкова окончателно… Много вероятно е Хари все още да изпитва тръпка към Челси, която е първата му сериозна любов. Някои дори стигат още по-далече и твърдят, че именно незатихващата интрига между Хари и Челси е причина отношенията с миловидната Кресида да са обтегнати. 
Челси Дейви
Челси и Хари на концерта в памет на принцеса Даяна
При всяко положение, връзката между Хари и Челси силно ни напомня историята на Принц Чарз и Камила Паркър. Дали Принц Хари, също като своя баща, ще се окаже в плен на една спорна любов за цял живот? Това само времето ще покаже. Но със сигурност англичаните, а и не само те, ще следят с интерес романтичните трепети на Хари.
Хари, също като брат си е доста стилен и модел за подражание на младите момчета в Кралството. През 2013 г. списание Attitude дори го нарежда сред най-секси мъжете на острова, редом до Дейвид Бекъм.

Съдейки по някои от последните снимки на принца, никак не сме учудени. Порасналият Хари е изключително добре сложен и изглежда перфектно както в униформа или спортен тишърт, така и в костюм. 

Снимки: Profimedia 

Какво каза принц Хари за бебето Джордж
Как Кейт и Уилям отдадоха почит на принцеса Даяна
Кейт и Уилям представиха сина си!