Приянка Чопра Джонас: „Най-накрая печеля толкова, колкото колегите ми мъже“

Блестящата и впечатляваща кариера на звездите очевидно има само привидно „перфектна“ визия. В крайна сметка Холивуд и Боливуд не са нищо повече от своеобразно огледало на обществото, в което всички ние живеем. А в него, все още е факт, че жените печелят много по-малко от мъжете.

Разликата в заплащането между половете е широко разпространен проблем и далеч не може да бъде преодолян с лека ръка. В ЕС днес тя възлиза на около 13% и се е изменила съвсем минимално през последното десетилетие.

Изключения, реално погледнато, няма. Дори големите и световнопризнати актриси печелят много по-малко в сравнение с екранните си партньори мъже, дори когато работят по един и същи проект. Това потвърждава и Приянка Чопра Джонас, може би най-известната боливудска актриса, Мис Свят 2000 и съпруга на Ник Джонас от Jonas Brothers.

В интервю за BBC актрисата и активистка разкри, че никога не е постигала „равно заплащане“ през всички тези години, в които е работила в Боливуд, въпреки десетките филмови проекти, в които е участвала, за да стане звезда от най-високо ниво.

Приянка Чопра Джонас не се ограничава до работата си на големия екран

Тя използва известността си, за да предава важни послания на обществото, като в крайна сметка се превръща и в посланик на УНИЦЕФ заедно с още сто вдъхновяващи и влиятелни жени от цял свят.

BBC сподели на сайта си кратък откъс от обширното интервю с индийската звезда, което трябва да бъде официално излъчено догодина. Актрисата се фокусира именно върху проблема с неравенството между половете.

„Мисля, че съм снимала 60 филма, но никога не са ми плащали толкова,  колкото на колегите ми от мъжки пол“, казва тя. В интервюто съпругата на Ник Джонас си спомня и как мъжете винаги са били третирани по различен начин на снимачната площадка в Боливуд.

„Мислех си, че е абсолютно нормално да седя с часове и часове на снимачната площадка, докато моите колеги не бързаха и се появяваха точно, когато дойде време за снимане“, сподели още бившата Мис Свят.

Днес обаче нещата започват да се развиват по друг начин. Приянка Чопра Джонас разкри, че съвсем скоро и за първи път е получила възнаграждение, равно на това на работния си партньор. Изключението се случва във връзка с ролята й в предстоящия шпионски научнофантастичен сериал на Amazon Prime Video Citadel, в който индийската актриса работи рамо до рамо с актьора от „Игра на тронове“ – Ричард Мейдън.

 ВИЖТЕ ОЩЕ: Ник Джонас и Малти приветстват Приянка Чопра у дома