Превръщат имението на Принс в музей

Част от имението на Принс в Минесота – “Пейнсли парк”, ще бъде превърната в музей.

Това разкри дългогодишната барабанистка на звездата Шийла И. “Той искаше това отдавна и работеше по въпроса. Колекционираше артефакти от всичките ни турнета, като барабаните ми и мотоциклета му. В дома си има обособена зала с наградите и грамотите му, на която той не държеше особено, но я беше обособил заради феновете. Знаеше, че някой ден те ще искат да я разгледат“, обяснява тя пред Entertainment Tonight.

“По стените в звукозаписния комплекси има стотици негови снимки, някои издавани, а други – напълно непознати за широката публика. Има и фреска с отливка на дланите му. На едната ръка са изписани имената на всички хора, които някога са му повлияли като артист, а на другата са отбелязани всички, които някога са свирили с него”, допълва Шийла, която е сред малкото присъстващи на поклонението на Принс, който бе кремиран в събота. На службата присъстваха 20 от най-близките му роднини и приятели.

Барабанистката обяснява, че в имението звучали най-големите му хитове, но със съвсем дискретен звук. “Най-голямото предизвикателство бе да седиш в една стая с най-близките му хора, да слушаш тези песни на фона на приглушени светлини и да се опитваш да осмислиш факта, че него го няма. Никой не можеше да го приеме. И все още не можем да го приемем”, признава Шийла. Тя разкрива, че съвсем скоро ще се състои и концерт в памет на Принс, но все още не е ясно кои звезди ще вземат участие в него.

Музикалната легенда почина миналия четвъртък. До момента не е ясна причината за смъртта му, макар да има версия, че е издъхнал вследствие на приема на свръхдоза лекарства. Бе извършена аутопсия, но резултатите ще бъдат оповестени след седмици.