Потвърдено: Оперната легенда Пласидо Доминго е с коронавирус

Големият оперен тенор Пласидо Доминго е заболял от коронавирус, обяви той лично.

“Чувствам своята морална отговорност да обявя, че дадох положителен резултат за COVID-19, коронавирус. Семейството ми и аз сме в самоизолация, която ще продължи колкото е нужно според лекарите.” каза оперната легенда. 

Със своите 79 години, Доминго попада в рисковата възрастова група, в която е по-вероятно заболяването да протече тежко и да се усложни в пневмония.

За щастие, към момента той се чувства добре. Симптомите му са грипоподобни и включват висока температура и кашлица. По същия начин протича заболяването и при държавния глава на Монако, принц Албер, който също даде положителен тест за коронавирус.

Пласидо Доминго призова хората да приемат ситуацията сериозно и да бъдат отговорни спрямо препоръчаните от здравните служни мерки.

“Най-вече си стойте вкъщи, ако е възможно.

Заедно можем да преборим този вирус и да спрем настоящата световна криза, за да се върнем към нашите нормални животи по-скоро. Моля, следвайте указанията на своите правителства и препоръките им, за да останете здрави и да опазите не само себе си, но цялото общество”, каза Доминго.

Слухът, че Идрис Елба е в критично състояние, е фалшив