Последната фотосесия на Дейвид Боуи преди смъртта му

Дейвид Боуи сияе на последната си фотосесия, заснета по повод новия му албум Blackstar.

Точно така иска да бъде запомнен той – стилен, леко шантав и с широка усмивка. Рок легендата е облечен с костюм на дизайнера Том Браун, черна федора и черни обувки. Снимките са дело на Джими Кинг. Самият Боуи за последно се появява в обществото на премиерата на мюзикъла Lazarus в Ню Йорк на 7 декември.

“Това е посланието, което ви изпращам”, пише Боуи на своя уебсайт, където са публикувани снимките. “Защо този човек e толкова щастлив? Дали защото това е 69-тия му рожден ден, или защото пусна 28-ия си студиен албум днес? Кой знае, но сме сигурни, че ще искате да се присъедините към нас, поздравявайки го и за двете. Много щастливо завръщане – и на Дейвид Боуи и на Blackstar”.


Рок легендата ни напусна този понеделник, дни след рождения му ден
. Той загуби тежката 18-месечна битка с рака на гърлото. Куп известни личности споделиха своята съпричастност със семейството му в този момент, както и своите спомени с Боуи. Стана ясно, че негова чест на 31-ви март ще се проведе концерт в Carnegie Hall, в който ще вземат участие The Roots и куп други изпълнители.

Неговото тяло бе кремирано тайно в Ню Йорк вчера. Запознати разкриват пред Daily Mirror, че на церемонията не са присъствали нито близките и роднините на певеца, нито приятелите му. „Не е имало никаква церемония – нито публична, нито частна“, добавя източникът.


Почина легендарният Дейвид Боуи
Звездните двойки, които остаряват заедно
Иман с трогващи послания преди смъртта на Боуи