Почина Уили Гарсън, който всички обикнахме в ролята му на Станфорд от “Сексът и градът”

Завръщането на “Сексът и градът” завинаги ще остане последната роля на Уили.

Вчера ракът отне още една звезда – Уили Гарсън, който хиляди познаваме от ролята му на забавния и обичлив приятел на Кари Брадшоу от “Сексът и градът”.

Тъжната вест разкри синът му, Нейтън.

“Обичам те толкова много, татко. Почивай в мир. Щастлив съм, че сподели толкова много приключения с мен и постигна толкова много”, написа Нейтън. “Винаги бе най-силният, най-умният и най-забавният човек, когото съм познавал. Благодаря ти, че сподели любовта си с мен. Никога няма да я забравя или да я загубя.”

Уили е най-известен с ролята си като Станфорд от “Сексът и градът”, но през годините има много други иконични роли като Мози от “White Collar” и други. Най-любима му бе обаче ролята на баща.

Гарсън осиновява Нейтън през 2010 година, когато той е бил само на 9 години. В един перфектен свят той признава, че се е надявал първо да открие жената на мечтите си, но щастието от това да бъде баща е било единственото, от което е имал нужда.

“Когато за първи път станах баща на Нейтън, всичко беше новост за мен. Но и двамата искахме това осиновяване и решихме нещата заедно, защото сме партньори в това“, казваше той за сина си.

Причината за смъртта на Уили е рак на панкреаса. За диагнозата той e знаел и по време на снимките на завръщането на “Сексът и градът”, но е бил категоричен, че иска да се включи в сериала.

“Той беше там и ни даваше всичко, което имаше, дори и когато беше болен”, споделя изпълнителният продуцент Майкъл Патрик Кинг.

Актьорите от “Сексът и градът” и всички, които са работили с Уили, се изредиха да изкажат съболезнованията си след тъжната вест.

“Такава тъжна новина и ужасно тъжна загуба за семейството на SATC”, написа Ким Катрал в Twitter.

“Последното нещо, което направи, преди да се сбогуваме, бе да си свалиш маската, да ми се усмихнеш и да намигнеш”, написа Мат Бомър, с когото Уили игра рамо до рамо в “White Collar”.