Почина рок легендата Том Пети

Американската рок легенда Том Пети почина рано тази сутрин. Той е издъхнал от масивен инфаркт, няколко дни преди рождения му ден. На 20 октомври щеше да навърши 67 години.

Новината бе потвърдена от мениджъра и семейството на изпълнителя. Те разкриват, че Пети е получил масивен сърдечен удар в дома си в Малибу и е откаран в спешното отделение на болницата в Санта Моника. Там той е сложен на системи, които впоследствие са били изключени, тъй като не е давал никакви признаци на мозъчна активност.

 

Томас Пети е известен заради работата с групата Tom Petty and the Heartbreakers, както и супергрупата Traveling Wilburys, където свири с Джордж Харисън, Боб Дилън, Рой Орбинсън и Джеф Лин. Продал е над 80 милиона албума, а феновете му винаги ще го помнят с хитове като I Won’t Back Down, Free Fallin, Runnin’ Down a Dream и American Girl.

Пети и Tom Petty and the Heartbreakers започнаха тази година турне по случай 40-ата си годишнина в САЩ. Последните им три концерта бяха през септември в Лос Анджелис. Бандата трябваше да свири на двa концерта в Ню Йорк през ноември.