Почина Борислав Грънчаров

Естрадната легенда Борислав Грънчаров почина на 74-годишна възраст след тежко боледуване.

Тъжната вест съобщи в социалните мрежи неговата дъщеря Мария Грънчарова. “Изключително ми е трудно да споделя с всички вас тъжната новина, че моят любим и непрежалим баща Борислав Грънчаров напусна този свят след тежко боледуване. Винаги ще те нося в сърцето си и лек да ти е пътя, татенце! Обичам те!”, написа тя тази сутрин.

Легендарният певец изкара месец в болница заради постоянно поддържане на висока температура. След редица изследвания, лекарите така и не разбраха какво му е и той бе изписан в началото на февруари.

От няколко години изпълнителят се бори с раково заболяване. Той имаше куп метастази из цялото тяло, които бяха премахнати оперативно през изминалата година. “Ако вляза в ремисия, надеждата ми нараства. Хора като мен след ремисия живеят 8-9 г. Продължавам да съм болен, но стискам зъби. Постоянно съм по лекари, старая се да не притеснявам близките си. И понеже знам, че всеки ден ми е като подарен, с жена ми сме си забранили да се оплакваме”, споделяше певецът.

Борислав Грънчаров бе роден на 21 май 1943 година. Той бе част от легендарното трио Бо Бо, което направиха с Борис Гуджунов и Боян Иванов след демократичните промени.