Почина бившият креативен директор на Vogue Андре Леон Тали

Модна легенда, даровит писател и естет – Андре Леон Тали ще остане завинаги запомнен с талантите си.

На 73 години си отиде Андре, който много ще запомнят като модния кръстник, един от най-даровитите модни редактори на нашето време.

Новината за смъртта му обявиха вчера от TMZ, като от медията посочват, че той е починал в болница в Ню Йорк, а към момента не е известна точно за какво се е лекувал той.

Тъжната вест бързо се разпространи онлайн и множество лица от света на модата изказаха съболезнованията си.

Тали започва работата си във Vogue през 1983 година и бързо успява да привлече вниманието както на Даяна Вриланд, така и по-късно на Ана Уинтур. През 1987 година се издига до позицията на креативен директор и се превръща в дясна ръка на Уинтур.

През 1995 година той се премества в Париж и започва работа за W Magazine, където е работил и преди да се присъедини към Vogue. През това време обаче продължава да поддържа рубрика в модната библия, а през 1998 година се връща във Vogue, докато окончателно не напуска през 2013 година.

Междувременно се включва в множество проекти, включително като стилист на семейство Обама, жури в “America’s Next Top Model”, а дори и като гост звезда в “Сексът и градът”.

През 2020 година публикува мемоарите си “The Chiffon Trenches”, в които разказва от първа ръка за множеството си постижения и хилядите пъти, в които е заемал място от първите редове на модните ревюта.

Снимки: Profimedia