Почина вокалистът на Stone Temple Pilots

Легендарният глас на алтернативната банда Stone Temple Pilots Скот Уейланд е починал от инфаркт в четвъртък, обявиха днес световните медии.

Уейланд беше на 48 години. Рок вокалът се е намирал в автобуса на групата си, паркиран пред мотел, когато сърцето му е спряло.
Според информация в някои медии, в автобуса са открити наркотици. Полицията обаче все още разследва случая и няма официално становище дали музикантът е взел свръхдоза.
Новината за смъртта на иконичният вокал и текстописец потопи в скръб света на рока. Десетки музиканти се сбогуваха с Уейланд чрез социалните мрежи.
Джулиет Луис написа, че Уейланд е бил “епична сила на сцената.” Дейв Наваро отправи послание: “Това не е моя загуба, това е наша загуба. Изразете своята подкрепа за семейството.” Китаристът на Аеросмит Джо Пери сподели: “Изключително съм натъжен от новината, че Скот е починал. Той беше велик изпълнител. В мислите си съм с неговите близки, приятели и фенове.”
Уелайнд е един от основателите на Stone Temple Pilots през 1986 година и остава в бандата 27 години, преди да се отдаде на соло кариера. След новината за смъртта му, бившите ми колеги от групата публикуваха във Фейсбук прощално писмо:

“Скъпи Скот, нека първо ти благодарим за това, че сподели своя живот с нас. Заедно ние оставихме едно музикално наследство, което е дарило щастие и страхотни моменти на толкова много хора.


Спомените с теб са много и са запечатани дълбоко в нас. Знаем, че там някъде между доброто и лошото ти страдаше, отново и отново. Това те направи човека, който беше.

Ти имаше талант, който думите не са достатъчни да опишат, Скот. Част от този талант беше част от твоето проклятие. Дълбоко скърбим за теб и за твоите близки. С цялата ни любов и уважение. Ще ни липсваш, братко, Робърт, Ерик, Дийн.”


Въпреки дългогодишната си битка със зависимостта от дрогата, в последните години Уейланд е щастливо женен. Той се жени за съпругата си Джейми през 2013, а има двама сина от предишна връзка. “Невероятно щастлив съм. Тя е най-хубавото нещо, което ми се е случвало от много, много време насам,” споделя тогава музикантът.
Снимки: Profimedia

Вин Дизел си спомни Пол Уокър на годишнината от смъртта му
Шиниъд О’Конър направила опит за самоубийство