Почина съпругът на Селин Дион

Съпругът на Селин Дион – Рене Анжелил, загуби дългогодишната битка с рака. Той почина на 73-годишна възраст.

“С дълбоко прискърбие ви съобщаваме, че Рене Анжелил почина в дома си в Лас Вегас, щата Невада, в следствие на раково заболяване”, съобщи говорителят на изпълнителката – Марк Оливие. Самата Селин написа в страницата си във “Фейсбук”, че “допълнителна информация ще бъде предоставена през следващите дни”. Тя помоли своите почитатели за уединение, за да може семейството й да преживее този тежък момент в тесен кръг.

В края на лятото Селин сподели, че любовта на живота й е в терминален стадий на заболяването. Рене страдаше от рак на гърлото, с който се бори в продължение на дълги години. Лекарите не даваха надежди за излекуване, но певицата до последно не губеше присъствие на духа. “Моята най-важна работа е да казвам на съпруга ми, че всичко е наред. Че ще се грижа за децата ни. Той ще ни гледа от едно друго място”, сподели тогава тя.

В последната една година Селин беше загърбила музикалната сцена, за да бъде до Рене, който имаше нужда от постоянни грижи. В края на 2015-та обаче, той я подтикна да се завърне и тя го стори със сълзи на очи.

“Пеех песните си толкова дълго време, но след като съпруга ми се разболя те станаха съвсем нови, различни. Думите им са по-живи от всякога”, разказа певицата, когато се качи на сцената след тази дълга пауза.

Селин и Рене се женят през 1994 година в Монреал. Дори голямата разлика във възрастта им не може да попречи на любовта. Рене е с 26 години по-възрастен от нея. Двамата успяват да съградят едно от най-стабилните семейства в света на шоубизнеса. Имат три деца.

Анжелил бе и мениджър на изпълнителката в този период от време. Именно той я открива за музикалната сцена, когато тя е едва 12-годишна. През 2014 г. той престава да я представлява и тази функция пое техен семеен приятел – Алдо Джампаоло.

Снимки: Profimedia