Победителят в “Евровизия” с тежко заболяване

Победителят в музикалния конкурс “Евровизия” – Салвадор Собрал, страда от порок на сърцето.

Португалецът в момента е в списъка на чакащите за трансплантация на сърце. Заради заболяването се е наложило той да пропусне и някои от репетициите за конкурса в Украйна.

Анализатори на конкурса споделят, че този здравословен проблем по-скоро му е помогнал да спечели музикалната надпревара. “Хората виждат младеж, който освен с останалите над 40 професионални певци и изпълнители, се бори и с болестта. И му вярват, че пише музика за сърцето, защото той би трябвало да знае най-добре”, казват запознати. “Може в началото да се вдигне голям шум, но не мисля, че съм национален герой. Дори идеята сам да се смятам за герой е малко откачена”, категоричен е Собрал.

На второто почетно място остана българинът Кристиан Костов, който успя извоюва успех за страната ни, какъвто досега не е имало. “Много съм горд, че имах възможност да доведа България до второто място на Евровизия. Но Салвадор си заслужи първото място. Хареса ми, че битката беше сериозна”, категоричен е Кристиан. За него Македония, Норвегия, Естония и Беларус дадоха максималните 12 точки. Румънците ни дадоха 10 точки. Гърция и Чехия пък дадоха по 2 точки.

Снимка: Profimedia